SZÜKSÉGES IRATOK


Amennyiben még nincs halotti anyakönyvi kivonat:

az elhunyt születési anyakönyvi kivonata

Alap okirat a halotti anyakönyvezési eljárás során. Másolatát Ön személyesen kéri ki díjmentesen az illetékes anyakönyvi hivataloktól

az elhunyt családi állapotát igazoló dokumentum

házassági anyakönyvi kivonat VAGY, válás tényét igazoló bírósági végzés VAGY, házastárs halotti anyakönyvi kivonata

Halottvizsgálati Bizonyítvány

Ezt a dokumentumot a kórházban adják ki vagy lakáson történt halálozás esetén az orvos állítja ki

az elhunyt személyi igazolványa és (ha volt) lakcímkártyája

Ha volt az elhunytnak érvényes jogosítványa és érvényes útlevele, ezeket az okmányokat is át kell adni érvénytelenítés céljából!

A Legfontosabb tudnivaló...

A temetés lebonyolításához nem kell halotti anyakönyvi kivonat, de a halálesetet mielőbb be kell jelenteni az illetékes anyakönyvi hivatal felé, hogy a központi elektronikus nyilvántartásba át tudják vezetni a változást. Az anyakönyvvezető a Halottvizsgálati Bizonyítványon bélyegzővel, dátummal igazolja a bejelentés tényét és az ügyintézés kezdetét. Ezzel a lebélyegzett Halottvizsgálati Bizonyítvánnyal már megtörténhet a temetés. A halotti anyakönyvi kivonat kiállítására alap esetben 30 napos ügyintézési időt ír elő a jogszabály az anyakönyvi hivatalok részére. Ez a határidő 2 alkalommal indokolt esetben meghosszabbítható.


A halál a legnagyobb tragédia, ami egy családot érhet. Ilyenkor rengeteg megoldatlan gondolat kavarog az ember fejében. Nincs idő és energia az elhunyt lakásán szinte soha nem használt iratok után kutatni, ha pedig nem találja, akkor utánajárjon bürokratikus hivatalokban, hosszú várakozási idő mellett, vagy éppen sorban állással.

Amennyiben valamelyik szükséges irat nincs meg a temettetőnek, úgy irodánk a segít a beszerzésében! A hamvasztás vagy a temetés ügyintézése az iratok beszerzésével párhuzamosan is történhet.

Három ok amiért érdemes minket választani!

01.
Teljes körű szolgáltatás
Cégünk az Ön nevében lebonyolítja a temetés során felmerülő teljes adminisztrációs folyamatot, a kórházi ügyintézéstől kezdve, a halotti anyakönyvi kivonat beszerzésén, az elhunyt temetői adminisztrációba történő szállításán és a temetés időpontjának lefoglalásán keresztül.
02.
Korrekt hozzáállás
Munkatársaink felkészült, empatikus és tapintatos szakemberek, akik munkájában Ön méltán megbízhat hiszen évek óta bizonyítják azt a hozzánk forduló családoknak, hogy munkájuk a hivatásuk és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az elhunyt búcsúztatása méltó legyen emlékéhez.
03.
Kedvező árak
Szolgáltatási árainkban tükröződik szakmai hitvallásunk lényege, cégünk az egyik legolcsóbb temetkezési szolgáltatást nyújtó cég, de hogy az egyik legfelkészültebb és korrekt társaság vagyunk az bizonyos. Ezen tények alapján alakítottuk ki megítélésünk szerint kedvező árainkat.